Dokumentär familjefotograf

HISTORIEN OM DIG OCH DIN FAMILJ

Säg, när tog ni bilder på familjen sist? Då menar jag inte bilderna som finns i mobiltelefonen som är låst med pinkod och ingen annan än du själv har tillgång till dem. Är du själv med på bilderna? Jag antar att du är här för att du vill ha nya bilder på alla i familjen. Du har kommit helt rätt!

Jag är fotografen för dig som vill ha ärliga, avslappnade, humoristiska, verklighetsnära, fantastiska bilder av hela familjen. Det innebär skratt, gråt och allt kaos däremellan som livets palett erbjuder.

Tillsammans skapar vi ovärderliga minnen av en tid som är fantastisk men kort, bilder som berättar historien om er familj, så här var livet där och då. Ni kommer att få en tidsmaskin till minnen som kommer att bestå i många generationer framåt. Eller du kanske helt enkelt bara vill veta vad barnen gör när du inte tittar. Ibland kan det vara nog så intressant.

INTE EN VANLIG FAMILJEFOTOGRAFERING

Jag jobbar med dokumentär familjefotografering och det är precis som det låter. En slags bildjournalistik där fotografen försöker skapa en sanningsenlig och objektiv bild av ett särskilt motiv, i det här fallet dig och din familj. Dokumentär familjefotografering handlar alltså om att fotografera människor och familjer precis som de är. Så ärligt som det bara går. I de bästa och även i de sämsta stunderna.

Som dokumentär familjefotograf styr jag inte er eller säger till er hur ni ska klä er eller vad ni ska göra, titta hit eller titta dit. Ganska skönt, eller hur? Ni behöver faktiskt inte ens planera in att fotografen kommer eftersom jag hänger på allt ni gör. Det kan vara så enkla grejer som att baka muffins, hänga i sommarstugan, bygga koja i vardagsrummet eller ha världens största släktkalas.

PORTRÄTT OCH FAMILJEBILDER

Tar vi självklart! Ingen far- eller morförälders vägg är väl komplett utan en bild på barnen och barnbarnen? Enskilda porträtt och gruppbilder ingår alltid. Klassiska eller nyskapande, det är upp till er.

ALBUM MED WOW-FAKTOR

Efter en icke-vetenskaplig studie så har det visat sig att hos majoriteten av befolkningen så finns alla familjebilder endast i mammas och pappas mobiltelefoner. Hur ska era barn hitta de bilderna? Jag erbjuder därför högkvalitativa FineArt album för att era minnena ska bestå i många generationer framåt. Ett album som alla kan bläddra i, utan pinkod.HUR GÅR DET TILL?

Jag kommer hem till er, eller platsen vill att fotograferingen ska ske på. Det kan till exempel vara er sommarstuga, lekparken eller en tur och retur resa med finlandsfärjan till Muminvärlden i Åbo. Fantasin har inga gränser!

Jag fotograferar det fantastiska med att vara förälder och barn och det jobbiga med att vara förälder och barn. Erat liv, här och nu med ketchup på tröjan och en överfull diskbänk.

VAD NI KAN FÖRVÄNTA ER

Mina bilder kännetecknas av mycket humor och oväntade ögonblick. Jag försöker alltid komma nära och skapa de bästa bilderna. Det betyder att jag kanske ser lite lustig ut när jag ser något fantastiskt hända och kastar mig in bland träden, ligger under bordet eller står på toalettstolen för att hitta bästa vinkeln.

Men jag säger det på en gång. Bra bilder är lika med förtroende och förtroende är lika med tid. Bra, genuina, avslappnade bilder tar alltså tid.

EN DAG I DITT LIV. ELLER KORTARE

Välj mellan att jag är med en hel dag eller bara några timmar. Den här typen av fotografering kräver ingenting av er annat än att ni är er själva och ni gör precis det ni vill. Ganska enkelt faktiskt. Det är det här som är det fina med en dokumentär fotografering, ni behöver inte planera in tid för att bli fotograferade. Jag hänger helt enkelt med på det ni vill göra, en vanlig dag eller vid en specifik händelse.

JOBBAR DU BARA I STOCKHOLM?

Nej, alla bor ju inte här! Jag reser i hela Norden. Min bas är metropolerna Stockholm och Risudden i Tornedalen.

BRA ATT VETA

Jag levererar ca 30-50 utvalda, redigerade bilder per fotograferad timme. Bilderna levereras i färg och en hel del även i svart/vitt.

Leverans av lågupplösta bilder sker via ett personligt, lösenordsskyddat webbalbum därifrån du kan både dela bilderna på sociala medier och spara ner på datorn. Högupplösta bilder levereras på USB-minne tillsammans med ett gäng framkallade bilder i en träbox.

SEAL THE DEAL?

För mer info och boka er dag, hör av er! I can’t wait to hear from you!

+46 (0)70 549 3075 / hej@lisabjork.se
eller kontakta mig via kontaktformuläret.