Chict bröllop i lada på Västkusten

SOLLEBRUNN. Det är mitt i sommaren och gäster från hela Sverige (mest Stockholm och Göteborg) förbereder sig för att närvara på årets största händelse -vigseln mellan Anna och Viktor, en Göteborgare och en Stockholmare. Vi befinner oss strax utanför Göteborg och det ska bli chict bröllop i lada. Eller fest i lada i alla fall, själva vigseln är i kyrkan som ligger på gångavstånd. Ledorden för dagen är lokalt, avslappnat och familjärt. På bara några månader har det gått från ett “ja” till sommarens största fest med en minimal budget. Tillsammans med familj och vänner har Anna och Viktor röjt ur den gamla ladan, bakat och lagat all mat, pyntat och styrt upp yngre släktingar som servitörer. Musiken står kompisarna för då ungefär hälften av gästerna verkar i musikbranchen.

Kärleksfulla toner

När jag anländer på förmiddagen bubblar det gula huset av liv. Varenda rum är upptaget av vänner och släktingar som stryker kläder, leker med barn, fixar de sista detaljerna av underhållningen. Brudbuketten skapas av brudens syster av nyplockade blommor från rabatterna. Viktor, brudgummen, har gömt sig i lekstugan som har förvandlats till sovrum för brudparet. När brudparet ser varandra för första gången sedan de klätt på sig rinner tårarna av glädje. Man kan ju inte annat än gråta lite själv också.

Vi tar lite porträttbilder före vigseln, Anna vill att vi ska ta dem i den gamla ladan där det för inte allt för många år sedan stod kor som farmor skötte om. När vigseln är över visar det sig att Anna glömt buketten hemma, men det var ingen som märkte det.

Kvällen blir oförglömlig med kärleksfulla tal och egenkomponerad musik av Anna. Stadsbornas glädje har inga gränser när det i skymningen plötsligt dyker upp två älgar ute på vetefältet. Musiken vrids upp och dansen börjar. Den pågår till gryningen och dagen går till historieböckerna.

Så här kan ett bröllop på Västkusten också se ut!

Lisa Björk Photography

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå