Dokumentär familjefotografering

Jag fotograferar familjer så som de är på riktigt. Unika, fulla av liv med vackra och intressanta personligheter. Det kallas dokumentär familjefotografering, ibland visuell storytelling, och det är precis som det låter. Det handlar om att fotografera människor och familjer precis som de är. Så ärligt som det bara går. I de bästa och även i de sämsta stunderna. Det innebär skratt, gråt och allt kaos däremellan som livets palett erbjuder.

Ni kommer att få en tidsmaskin till minnen som kommer att bestå i många generationer framåt. Livet är föränderligt och det märks framförallt när man får barn. Plötsligt känns det som att tiden springer iväg. Den lilla bebisen är plötsligt 2, 5, 10 år. Hur gick det så fort och vilka historier skapade vi under denna tiden? Och framför allt, hur kan vi titta på de bilderna? I mina fotopaket ingår alltid en fotobok, för att barnen ska kunna titta på bilderna när de vill och för att ni ska ha minnena kvar när de inte längre finns i molnet.

Som dokumentär familjefotograf styr jag inte er eller säger till er hur ni ska klä er eller vad ni ska göra, titta hit eller titta dit. Ni behöver faktiskt inte ens planera in att fotografen (alltså jag) kommer eftersom jag hänger på allt ni gör. Det kan vara så enkla grejer som att baka muffins, hänga i sommarstugan, bygga koja i vardagsrummet eller ha världens största släktkalas.

Mina bilder kännetecknas av mycket humor, värme och oväntade ögonblick. Jag försöker alltid komma nära och skapa de bästa bilderna. Det betyder att jag kanske ser lite lustig ut när jag ser något fantastiskt hända och kastar mig in bland träden, ligger under bordet eller står på toalettstolen för att hitta bästa vinkeln.

Tillsammans skapar vi ovärderliga minnen av en tid som är fantastisk men kort, bilder som berättar historien om er familj, så här är livet här och nu.

Äkta. Personligt. Avslappnat.

Så funkar det i tre enkla steg.

Steg 1. Bokning

Vi hörs på mail/telefon/skype för att du ska kunna ställa alla frågor du har och känna dig bekväm med att släppa in mig i ert hem. Vi kommer överens om vilken tid som passar bäst.
Vi skriver ett avtal (för att alla parter ska känna sig trygga med vad som gäller).
Ni betalar en bokningsavgift, vanligtvis 50% av totalbeloppet. Summan dras sedan av på slutfakturan.

 

Steg 2. Fotografering

Jag kommer hem till er vid överrenskommen tid och fotograferar. Klick klick klick. Det blir många bilder.

 

Steg 3. Efter fotograferingen

Jag redigerar och gör iordning bilderna. Efter 2-6 veckor  (beroende på säsong) får ni en länk till ert personliga lösenordsskyddade webbgalleri och era digitala bilder. Därifrån kan ni ladda ner och dela bilderna på olika sociala medier om ni vill. Ni kan markera era favoriter till ert album eller så kan jag välja ut dem åt er. Efter ytterligare någon vecka kommer ert album.

Ni kan även köpa utskrifter eller fotoalbum utöver de som ingår i ert paket.

PAKET OCH PRIS

En dag i ert liv. (12 h fotografering)

En heldagsfotografering innebär att jag är med er från tidig morgonstund till dess att de minsta sover. Det här passar för er som vill ha en dokumentation och bilder från en hel dag i era liv på ett humoristiskt, kärleksfullt och verklighetsnära sätt, som vill se vad barnen sysslar med när ni inte tittar och/eller kanske för att få bilder från stunder då man kanske vanligtvis inte fotograferar, men önskar man kunde.

Ingår:
♥︎ Ca 300 digitala bilder, noggrant redigerade.
♥︎ Fine Art fotoalbum med linneomslag 20×20, 30 uppslag (60 sidor).
♥︎ Slideshow som man kan dela online

Pris: 16 500 kr inkl. moms.

 

En halv dag i ert liv. (4 h fotografering)

Under fyra timmar hinner ni besöka både lekparken och baka kakor, sova en tupplur eller ha kalas med hela släkten. Eller inte göra någonting alls! Det här är för er som tycker att en timme är för lite eller för uppstyrt men en hel dag är för mycket.

Ingår:
♥︎ ca 120 högupplösta bilder.
♥︎ Fine Art fotoalbum med linneomslag 20×20, 20 uppslag (40 sidor).

Pris: 8 500 kr inkl. moms.

En timme i ert liv.  (1 h fotografering)

En snapshot av ert liv. Under en drygt timme kör vi lite klassisk familjefotografering. Under den här fotograferingen kommer ca 30-40 minuter vara hopp, lek och bus och avslutas med 15-20 minuter porträtt. Det kan vara hemma hos er eller på en annan plats som ni känner något speciellt för, som till exempel parken eller skogen.

Ingår:
♥︎ 20 högupplösta bilder för print och webb.

Pris: 4 500 kr inkl. moms. Beställning utöver 20 bilder -250 kr/bild.
Pris med fotoalbum med linneomslag, 20×20, 10 uppslag + alla bilder: 7 500 kr.

 

The weekend-deal

Kanske ska ni segla hela tjocka släkten i skärgården för att fira mormors 70-års dag eller något annat minnesvärt som endast kommer hända en gång i ditt liv. Ta med mig som fotograf och få hela alltet dokumenterat.

Upplägg och pris på förfrågan.

There is nothing better than real life

Lisa Björk Photography

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå