Familjefotografering vid Hovs hallar

HOVS HALLAR i Båstad, Skåne. Det är slutet på juli och mamma Carro har fått en dokumentär familjefotografering i födelsedagspresent. Om du frågar mig, som inte alls är jävig, så måste detta vara en av de bättre presenterna man kan ge till någon som redan har allt!

Så en varm förmiddag mitt i sommaren möts vi upp på Hovs hallar, (ett kustområde med klippformationer på Bjärehalvöns norra del i nordvästra Skåne). Familjen hade under lång tid snackat om att ta sig dit, och nu har det dykt upp en bra anledning (alltså jag). Snacka om vackert och dramatiskt landskap! Det var här som Ingemar Bergman spelade in schackscenen i ”Det sjunde inseglet” 1957. För att ge er en liten smakbit från filmen; ”Vem är du? Det är jag som är döden. Jag har gått länge vid din sida nu. Har du kommit för att hämta mig? Ja!”

Avslappnat och naturnära

Efter att ha klättrat och hoppat från klippblock till klippblock, plockat vilda björnbär, staplat flera höga torn med stenar och till slut skurit upp en tå så är det dags för fika. Vädret har hela tiden visat sig från sin bästa fotosida;  dramatiska svarta moln, sol genom molnen och nästan-regn-väder. Just när picknickfilten lagts ner på marken och servetterna dukats fram så börjar tunga regndroppar falla över oss. Med mackorna i händerna flyr vi tillbaka till parkeringen och bilarna. Vi beger oss hem till familjens stuga (eller stuga och stuga, för mig är det en villa) på andra sidan Båstad där dagen fortsätter i lugnt tempo. Efter lite lunch och kortspel tar vi en promenad genom skogen och ner till den tomma sandstranden. När mellanbarnet till slut lyckas (med våld) få ut en irriterande lös tand är dagen gjort. Väl hemma korkas bubblet och grillen startas.

Från dramatisk natur till en avslappnad dag på landet, så här kan en familjefotografering i Sörmland se ut.

Lisa Björk Photography

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå