Integritetspolicy

GDPR – Dataskyddsförordningen gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018 och ersätter Personuppgiftslagen (PUL). Dataskyddsförordningen innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter.

Genom att lämna dina personuppgifter för att erhålla information från oss eller vid förfrågningar om produkter eller tjänster godkänner du och samtycker till att Lisa Björk Photography behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy.

 

Cookies 

Sajten använder cookies – små textfiler som placeras på din dator för att bland annat främja användarupplevelsen. Cookies innehåller som exempel information om besök och används av tekniska skäl. Cookies används även för Google Analytics – ett analysverktyg för webben. Analysverktyget sparar anonymiserad data för att kunna utvärdera sådant som besöksstatistik, beteende på olika sidor, hur länge besökarna stannar på sajten, hur många som är nya respektive återvändande besökare etc.

Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du enkelt stänga av, blockera och avlägsna lagrade cookies i din webbläsares inställningar. Då kommer inga cookies att lagras, men detta innebär även att du eventuellt inte kan använda vissa delar av www.lisabjork.se som avsett.

 

Fotografier 

Information som bearbetas kan bestå av själva fotografiet, namn på den som avporträtteras, alternativt det företag som är uppdragsgivare, samt kontaktuppgifter såsom e-postadress, postadress och telefonnummer.

Lisa Björk Photography använder lokala och externa hårddiskar för att lagra fotografier och data. Även molnlagring används som mellanlagring av data. Lisa Björk Photography lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part.

Informationen lagras med syfte att:

– Kunna tillhandahålla bilder om kunden vill ha ytterligare tillgång till fotografierna.
– Skapa fakturor och skicka faktura via e-post.
– Publicera bilder på hemsida och sociala medier för att visa arbetsprover, förutsatt att kunden/den avporträtterade personen ger klartecken åt detta.

Den rättsliga grunden för bearbetning av personuppgifter är det avtal som ingåtts vid fototillfället eller inför densamme. Personuppgifterna sparas upp till 7 år efter skickad faktura, eller den tid som krävs enligt Bokföringslagen.

Du kan begära att få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de skulle vara missvisande, felaktiga eller ofullständiga kan du begära att uppgifterna rättas eller raderas.

Vill du ha mer information, ändra dina uppgifter eller anmäla att du inte vill att jag lagrar uppgifter om dig enligt ovan, är du välkommen att kontakta mig på e-post hej@lisabjork.se.

Denna integritetspolicy är ett levande dokument och innehållet kan komma att uppdateras.

Lisa Björk Photography

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå