Bästa tipsen för en lyckad bröllopsfest!

Vill ni att gästerna ska snacka om ert bröllop i veckor, månader, år efteråt? Då finns det något som ni bör planera ordentligt – underhållningen. Jag har satt ihop en lista med de bästa tipsen om hur din bröllopsfest blir oförglömlig!

 

Musik

Kan inte säga det nog många gånger, musik på ett bröllop är a och o. Om det är något du ska lägga pengarna på så är det ett riktigt bra liveband. Ett bra ljudsystem och en grym repertoar kommer att hålla igång festen hela natten lång. Inget gör en fest så tråkig som en ogenomtänkt spotify-lista, eller ännu värre -ingen musik alls! Sverige är ett riktigt musikland, det finns massor av grymma musiker där ute. Välj hellre kort tid med bra kvalité än någon som inte kan spela. Här ni ett exempel på grym duo.

 

Barnunderhållningen

Om er fest är en barnvänlig tillställning då är det ett måste att fixa barnvänliga aktiviteter i ett separat rum/hörn. Placera föräldrarna i anslutning till lekhörnan, inte i andra änden av rummet. Detta betyder att föräldrarna kan slappna av och ”vara med” på ett helt annat sätt samtidigt som de har koll på sina barn. Man kan även hyra in en professionell barnvakt för kvällen för att underhålla barnen.
Exempel på sånt som ni själva kan organisera är ansiktsmålning, lekar, ballongdjur, målarböcker, såpbubblor, utklädningslåda.

 

Photobooth

Hyr en fotoautomat och sätt upp i en hörn! Bor man i storstäderna är det smidigt att hyra en och då brukar det dessutom ingå accessoarer. Grymt kul att titta på det i efterhand, även om det blir väldigt mycket bilder.

 

Utomhuslekar

Det finns massor av lekar man kan genomföra under bröllopsminglet. Allt från pingis och cricket till kubb, alla lekar som för folk samman och får dem att interagera är briljanta!

 

Eld

Oavsett hur stort eller litet bröllop man ordnar så är en sprakande varm brasa alltid en bra idé! Att ha en trevlig eld där man till exempel kan grilla marshmallows är grymt mysigt. Oavsett årstid!

 

Props för gästerna

Det finns en sak som för samman alla gästerna -och det är att alla vill ha roligt! Oavsett om ni införskaffar en mängd med olika masker för att ta lite roliga bilder eller för att kunna dansa så kommer det bli sjukt underhållande och grymma bilder.

 

Tema

Gå ett steg längre än ovanstående tips, ordna ett temabröllop med en klädkod som matchar temat. En riktig isbrytare kan jag lätt lova.

 

Hyr en magiker

Vill ni överraska gästerna så hyr in någon som kommer skapa magi framför era ögon.

 

Glowsticks

Sjukt rolig och enkel underhållning. Det slår aldrig fel när bröllopsgäster får en glowstick i handen. Ta fram dem till festen!

 

Foodtruck

Boka in en matvagn antingen för hela middagen eller för nattamaten/vickningen. Pizza, tacos, hamburgare eller crepes. Det finns något för alla!

För västkustbor rekommenderar jag Bohobar!

 

Drinkvagn

Låter ovanstående tips bra, det här är nästan bättre. Boka in en drink-truck som gör drinkar!

I Stockholmsområdet rekommenderar jag Vagntastic events!

 

Hoppborg

Nöje för både barn och vuxna

 

Piñata

Ok, helt osvenskt men våga vara annorlunda och gå din egen väg! Fyll den med godis och häng den i ett träd eller någonstans inomhus. Kanske istället för tårta?

 

Beställ en tårta att snacka om

Varför nöja sig med en ordinär gräddtårta, beställ ett mästerverk som får gästerna att tappa hakan. Kolla in denna tårtkreatör till exempel.

 

Några andra grymma tips för en lyckad bröllopsfest!

  • Konfettikanoner
  • Danstävling
  • Ölhävartävlingar/beer pong
  • Shots i olika former (överraska gästerna!)
  • Fyrverkerier

Vill du läsa mer tips? Här har jag skrivit en lista på hur du får de bästa bröllopsbilderna!

Lisa Björk Photography

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå